fbpx

Șapte militari și un civil reținuți pentru furtul a 7 tone de combustibil, de la baza “Mihail Kogălniceanu”

Șapte militari și un civil reținuți pentru furtul a 7 tone de combustibil, de la baza “Mihail Kogălniceanu”

Image
Image

Parchetul Militar a confirmat reținerea a opt persoane, șapte militari și un civil, pentru furt de combustibil. Aceștia ar fi sustras 7 tone de kerosen și motorină, de la Baza Aeriană “Mihail Kogălniceanu”.

 

Anchetatorii au informat, într-un comunicat oficial, că la data de 15.11.2022, procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București au dispus reținerea a șapte militari și a unui civil cercetați pentru furt calificat.

“Militarii fac parte din cadrul Bazei Aeriene Mihail Kogălniceanu, județul Constanța și au sustras, în mod repetat, în cursul anului 2022, combustibil aparținând unității militare, kerosen și motorina, în cantitate totală de aproximativ 7 tone, valorificat sau folosit ulterior în interes personal”, menționează sursa citată.

Procurorii cer arestarea preventivă a celor opt inculpați, pentru 29 de zile.

Punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

O anchetă similară a fost declanșată și de DIICOT, acum exact un an, atunci fiind vorba despre furtul unor cantități de combustibil în valoare de două milioane de dolari.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.