fbpx

36 de ani de la inaugurarea Canalului Dunăre - Marea Neagră

36 de ani de la inaugurarea Canalului Dunăre - Marea Neagră

Image
Image

Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile (CNACN) aniversează, pe 26 mai, 36 de ani de exploatare a Canalului Dunăre - Marea Neagră, una dintre cele mai importante căi navigabile artificiale europene şi, totodată, printre cele mai mari investiţii 100% româneşti, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a companiei.

Potrivit sursei citate, Canalul Dunăre - Marea Neagră constituie veriga ce leagă traficul maritim, prin portul Constanța, de traficul fluvial pe apele interioare europene, fiind parte componentă a coridorului panaeuropean de transport dintre Marea Neagră și Marea Nordului , prin Canalul Rin-Main-Dunăre, formând o importantă rută de transport cu costuri reduse pentru o gamă largă de mărfuri și servicii.     

Inaugurat pe 26 mai 1984, Canalul Dunăre-Marea Neagră se înscrie în cea mai mare clasă de canale interioare, potrivit standardelor europene.

" Construcţia canalului a implicat eforturi umane şi financiare deosebite, dar şi o serie de lucrări conexe de mare anvergură, precum construirea unor poduri, ecluze, rectificarea unor şosele, căi ferate și supraînălţări de terenuri inundabile.
Canalul scurtează cu aproximativ 400 km ruta mărfurilor de la Marea Neagră pană la porturile dunărene din Europa Centrală şi cu aproximativ 4.000 de kilometri drumul mărfurilor din Australia şi Orientul Indepărtat către Europa Centrală.
Principalul avantaj al Canalului Dunăre – Marea Neagră constă în legătura directă cu Portul Constanţa, cel mai mare port maritim de la Marea Neagră şi unul dintre cele mai mari din Europa", se mai arată în postarea CNACN.

Sursă foto economica.net.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.