A fost finalizată ecarisarea încărcăturii de pe Queen Hind, scufundată anul trecut în Portul Midia

A fost finalizată ecarisarea încărcăturii de pe Queen Hind, scufundată anul trecut în Portul Midia
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanţa a anunţat joi finalizarea operaţiunii de ecarisare a navei animaliere Queen Hind scufundată pe 24 noiembrie 2019 în Portul Midia, la plecare, cu o încărcătură de 14.600 de oi vii la bord, potrivit unui comunicat de presă al companiei de stat.

"În cursul zilei de joi, a fost finalizată operaţiunea de scoatere a încărcăturii din interiorul navei Queen Hind, toate manevrele fiind realizate cu respectarea normelor de mediu, sub supravegherea instituţiilor de stat cu atribuţii în domeniu, urmând a fi expediate, tot azi, pentru neutralizare, ultimele transporturi de carcase de animale, întreaga operaţiune de dezeşuare şi degajare a încărcăturii desfăşurându-se fără incidente, pe parcursul a două săptămâni", se arată în comunicatul CNAPM, citat de AGERPRES.

Nava animalier Queen Hind, sub pavilion Palau, de 3.785 tdw, încărcată cu 14.600 de oi vii şi un echipaj de 22 de marinari de naţionalitate siriană, s-a înclinat şi s-a scufundat parţial pe bordul drept, în bazinul Portului Midia, pe 24 noiembrie 2019. Nava primise avizul autorităților portuare să plece de la cheu. Armatorul şi-a declinat răspunderea pentru navă şi a declarat abandonul, întreaga răspundere pentru dezeşuarea acesteia revenind în grija statului român.

După producerea catastrofei, s-a reuşit salvarea echipajului de la bordul navei, precum şi extragerea a peste 250 de oi, dintre care 180 au supravieţuit şi au fost transferate la un adăpost din judeţul Ialomiţa.

Sursă foto Ziua de Constanța.

Image