A treia comandă pentru Șantierul Naval Mangalia - două nave feribot hibride de 149 metri lungime vor fi construite pentru o companie canadiană

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei, la Șantierul Naval Damen Mangalia, vor fi construite două feriboturi hybrid RoRo pentru Seaspan. Fiecare dintre cele două nave va avea o lungime de 149 de metri, și a fost proiectată astfel încât să permită încărcarea și transportul pe culoare cu o lungime totală de 1.034 metri.

„Șantierele navale Damen au câștigat oferta de construire a noilor feriboturi datorită reputației excelente, angajamentului față de calitate și datorită infrastructurii dovedite prin Șantierul Naval Mangalia. Cele două companii au lucrat îndeaproape pentru a se asigura că noile nave îndeplinesc standardele stricte de siguranță, de performanță și de funcționare necesare pentru a oferi servicii optime clienților companiei Seaspan Ferries”, se arată în comunicatul Ministerului.

Harly Penner,Director Fleet Engineering & Vessel Development de la Seaspan Ferries, a afirmat, la rândul său: "Damen a muncit foarte mult pentru a câștiga acest proiect, iar Seaspan Ferries este încântat să se asocieze cu ei în noul lor santier din Mangalia, România. Santierul are o bună reputație pentru calitate și are forța de muncă și infrastructura necesară pentru a construi aceste nave complexe pentru Seaspan Ferries. Damen lucrează îndeaproape cu Seaspan pentru a se asigura că navele își ating capabilitățile de top, iar Seaspan Ferries așteaptă cu nerăbdare să colaboreze cu echipa Damen pe acest proiect interesant"

Sursă foto Damen.com

Image