Acuzații grave la Constanța! O femeie a murit după ce a așteptat 16 ORE pe scaun, la Urgențe

Acuzații grave la Constanța! O femeie a murit după ce a așteptat 16 ORE pe scaun, la Urgențe
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Constanţa sunt acuzaţi de neglijenţă după ce o pacientă de 69 de ani a murit așteptând pe un scaun, nu mai puțin de 16 ore, la Unitatea de Primiri Urgențe, dar nu a fost consultată de niciun medic.

Sâmbătă dimineaţă, femeia a început să se simtă rău, acuzând probleme respiratorii în condițiile în care era răcită de mai multe zile. Potrivit familiei citate de Digi 24, pacienta a ajuns spitalul din Constanța la ora 7.30. La ora 19.00, soțul femeii l-a sunat pe băiatul lor, disperat că medicii au lăsat-o pe bolnavă să aștepte un scaun. Fiul pacientei spune că aceasta a fost dusă la computerul tomograf abia după ce el a ajuns la spital și a început să facă presiuni asupra medicilor. Inițial, pacientei i se făcuseră câteva analize, inclusiv un EKG, dar fără a i se pune vreun diagnostic sau a i se stabili un tratament. Acesta a declarat, pentru sursa citată, că până la ora 23.00, nu a venit nimeni să o consulte.

Bărbatul a relatat că femeia a început să se simtă tot mai rău și și-a pierdut cunoștința pe scaun.

"Mama a mers cu tatăl meu și a cerut cu insistență rezolvarea problemei. Sunt probleme de sănătate cauzate de vârstă. Ținând cont că starea ei foarte bună dinainte nu reprezenta niciun motiv pentru agravarea stării foarte rapid. Nu era aglomerat, era sub medie. Nu erau medicii acolo. Nu a existat niciun medic să vină să o consulte timp de 4 ore cât am fost eu acolo. Au apărut toți medicii în camera de reanimare. După CT, i s-a pus diagnosticul de apă la plămâni, cumva inima stătea în apă, avea pulsul foarte scăzut. I-a căzut și de la deget acel senzor. I-am spus asistentei să i-l pună la loc, a dat din umeri și a plecat mai departe. După CT, nu a venit niciun doctor până în momentul decesului. Nimeni nu o băga în seamă. Spuneau că va coborî un chirurg. Mama s-a stins în brațele mele. Efectiv s-a lăsat într-o parte pe scaun, și-a dat masca jos și a încetat să mai lupte", a relatat bărbatul pentru sursa citată.

După decesul mamei sale, bărbatul a depus plângere la Poliție. Acesta se va adresa și Colegiului Medicilor.

Și conducerea SJU Constanța a demarat o anchetă internă.

Sursa foto: evenimente-constanta.ro

 

 

Image