Administraţia Porturilor a anunțat că a recuperat toate cadavrele de animale de pe nava Queen Hind

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Administraţia Porturilor Maritime a anunţat că a terminat operaţiunea de recuperare a oilor moarte de pe nava Queen Hind şi că nu au existat scurgeri de combustibil din vasul răsturnat în Portul Midia.

„Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa a recuperat toate cadavrele de oi din dreptul navei Queen Hind, din aria delimitată de barajele antipoluare. Echipele sunt pregătite să intervină în cazul în care vor mai ieşi la suprafaţa apei şi alte cadavre”, a anunţat Administraţie Porturilor Maritime într-un comunicat de presă.

Ecologizarea Portului Midia a început sâmbătă. Un remorcher cu macara a adunat oile moarte, iar neutralizarea cadavrelor recuperate a fost făcută de o firmă autorizată, potrivit sursei citate.

Zona a fost delimitată de barajele antipoluare și nu au apărut scurgeri de combustibil, dar situația încă este monitorizată.

„Traficul navelor in Portul Constanta zona Midia se desfasoara in conditii de siguranta, desi senalul navigabil este partial blocat, nefiind inregistrate intarzieri la sosirea sau la plecarea navelor in/din port.
De luni, 2 decembrie 2019, au intrat in portul Midia 3 nave, iar alte 3 nave au parasit portul. In perioada urmatoare sunt avizate la sosire 4 nave”, se mai precizează în comunicat.

Nava cu pavilion Palau s-a răsturnat pe 24 noiembrie în Portul Midia. La bordul ei se aflau aproximativ 14.000 de oi şi un echipaj format din 22 de marinari sirieni. Operaţiunea de salvare a oilor s-a încheiat vineri seară, fiind în total salvate 254 de animale.

Image