fbpx

Administratorii unei plaje din Mamaia au ajuns să ia bani şi pe locul de cearşaf

Administratorii unei plaje din Mamaia au ajuns să ia bani şi pe locul de cearşaf

Image
Image

Nu vrei să dai bani pentru şezlonguri, stai pe cearşaf. Aşa funcţionau lucrurile până acum, însă românii au găsit o metodă să ia bani până şi pe locul de pe nisip. La Mamaia, administratorul unei plaje tarifează locurile pentru cearşafuri din "primul rând", situate imediat în faţa şezlongurilor.

Un operator privat din zona Mamaia Nord-Năvodari a scos la închiriat fâșia de nisip dinaintea primului rând de șezlonguri de pe plaja pe care o administrează. Aparent, zona este destinată turiștilor care vor să-și așeze cearșafurile pe malul mării, iar locurile sunt închiriate cu 200 de lei/zi, în intervalul 08:30-20:00, informează G4Media. În schimbul celor 200 de lei turistul nu beneficiază de umbrelă și poate folosi un cearșaf de maximum 1,4 x 2 metri, iar în spatele lui turiștii vor plăti pentru două șezlonguri cu umbrelă 150 lei în primul rând, 120 de lei în al doilea rând și 100 de lei în al treilea rând.

"Nu este normal absolut deloc. Poți cere bani pentru un serviciu pe care îl oferi - șezlong, umbrelă - însă accesul pe plajă este și va fi mereu gratuit. Nu poți obliga un cetățean să plătească pentru acest drept, deoarece este un drept al oricărui român, indiferent dacă plaja este închiriată de un operator sau nu. Un astfel de afiș are doar menirea de a descuraja pe cei cu cearşafuri să și le pună în zona de șezlonguri, însă nu există nicio obligație legală de acest fel", a declarat Bogdan Bola, fost șef al Administrației Bazinale Apele Dobrogea Litoral.

Pe de altă parte, Horia Constantinescu, șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, susține că fâșia de plajă de la apă ar trebui să fie lăsată liberă pentru intervențiile de urgență, cum ar fi cele ale salvamarilor sau ale SMURD, adăugând că operatorii au obligația de a lăsa 30% din spațiul plajei pe care o administrează neocupată de șezlonguri, pentru turiștii care vor să se bronzeze pe cearșafuri. Zona de cearșafuri nu trebuie amenajată în spatele șezlongurilor ci paralel cu zona acestora, astfel încât și turiștii care nu vor să închirieze șezlonguri să aibă posibilitatea să prindă locuri aproape de mare, a mai explicat acesta.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.