fbpx

Adolescentul care a incendiat un bloc anul trecut, în decembrie, a fost trimis în judecată

Adolescentul care a incendiat un bloc anul trecut, în decembrie, a fost trimis în judecată

Image
Image

Adolescentul, care în luna decembrie a anului trecut a incendiat parcarea unui bloc din municipiul Constanţa, flăcările extinzându-se apoi la întregul imobil, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Au fost afectate aproape 100 de apartamente, iar 37 de maşini au fost distruse. Acuzaţiilorde distrugere, vătămare corporală din culpă formulate la adresa adolescentului li se adaugă şi cea de evadare, deoarece nu a respectat măsura arestului la domiciliu.

Potrivit news.ro, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că adolescentul respectiv a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de distrugere, vătămare corporală din culpă şi evadare, ultima acuzaţie fiind formulată deoarece nu a respectat măsura arestului la domiciliu.  
El este acuzat că la data de 16 decembrie 2021, în jurul orei 1.00, “prin incendierea iniţiată prin folosirea de substanţe inflamabile şi focul aprins de la chibrituri, a provocat distrugeri unui număr de 37 de autoturisme parcare la subsolul şi în proximitatea blocului de locuinţe situat în municipiul Constanţa, precum şi distrugerea şi degradarea blocului de locuinţe, fiind afectate 94 de apartamente, spaţiile comune ale blocului de locuinţe, reprezentate de scările de bloc şi parcarea aferentă situată la demisolul blocului, precum şi faţadele blocului, fiind totodată aduse în stare de nefuncţionare temporară ori până la remedierea reţelelor de apă, gaze şi electricitate”.

De asemenea, în urma acţiunii sale, o persoană a fost rănită, suferind leziuni produse de arsuri şi inhalarea aerului fierbinte, având nevoie de aproape o lună de îngrijiri medicale, procurorii precizând că viaţa i-a fost pusă în primejdie. 

Adolescentul a mai fost trimis în judecată şi pentru că nu a respectat măsura arestului la domiciliu. Astfel, în zilele de 5 februarie, 24 februarie şi 25 februarie el a plecat din locuinţă deşi nu avea voie să facă acest lucru. 

Sursa foto:news.ro

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!   

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.