ALEGERI PREZIDENŢIALE | Primar cercetat, după ce a fost prins dând bani unei femei din secţia de vot

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un dosar penal in rem pentru coruperea alegătorilor a fost deschis în cazul unui primar din judeţul Constanţa, pozat în timp ce dă bani președintelui unei secții de votare. Edilul spune că a dat bani de mâncare.

Verificările au început la Constanța după ce un primar a fost fotografiat în timp ce dădea bani președintelui unei secții de votare. Referitor la imaginile apărute în spațiul public cu privire la un eveniment produs într-o secție de votare din localitatea Furnica, vă comunicăm faptul că ne-am autosesizat și efectuăm verificări cu privire la situația de fapt”, anunțau reprezentanții IPJ Constanța, citați de Mediafax. Ulterior, a fost deschis dosar penal in rem pentru coruperea alegătorilor, informează Digi24.

Contactat telefonic de Mediafax, primarul comunei Dumbrăveni, Stelian Clinciu, a declarat că i-a dat 150 de lei președintelui secției de votare pentru a plăti o comandă de mâncare. Am fost chemat la sediul de poliție. Am spus ce am avut de spus. Am dat acei bani pentru ca cei de la secția de votare de la Furnica să-și cumpere de mâncare. Cinci persoane, le-am dat 150 de lei. O recunosc, o spun de câte ori trebuie să o spun. Știu că se poate interpreta. Ca drept dovadă s-a interpretat cum s-a interpretat. Am dat pentru că suma de 10 lei care se alocă acum pentru fiecare membru care participă la votare și care trebuie să stea de la 6:00 dimineața și până se încheie tot procesul... Nu cred că cineva poate să stea cu 10 lei. Ce își cumpără? Președinta secției de vot trebuia să plătească mâncarea cu banii aceia și chiar i-am zis să țină bonul. La alegerile de la referendum sau toate alegerile anterioare am adus pachete, dar acum nu am avut timp să plec eu. În trecut am plecat eu sau am trimis pe cineva. Acum am avut altele pe cap și n-am mai putut să plec. Până acum aduceam mâncarea de la Constanța. Acum am făcut o prostie. O recunosc și asta este”, a spus Stelian Clinciu.

Image