fbpx

Alertă pe litoral, după scufundarea unei nave care transporta 14.000 de oi. Animalele se pot transforma într-o BOMBĂ ECOLOGICĂ

Image
Image

Autoritățile din Constanța încearcă să golească nava cu aproximativ 14.000 de oi care s-a scufundat parțial, duminică, în Portul Midia. Luni dimineață, operațiunea a fost reluată.

ISU Constanța a anunțat că acțiunea este în stand-by, fiind salvate doar câteva zeci de animale.

Peste 14.000 de oi s-au scufundat, cel mai probabil din cauza neglijenţei umane. Primele date arată că vaporul a fost încărcat mai mult decât era stabilit, animalele fiind îngrămădite pe una dintre părţile navei, anunță Antena 3. Nava care transporta 14.000 de oi s-a înclinat la scurt timp după ce a părăsit portul Midia cu destinația Libia. Unul dintre marinari a căzut peste bord. Membrii echipajului au emis un semnal SOS, iar autoritățile portuare au apelat dispeceratul unic de urgență.

La nivelul județului a fost convocat Comitetul pentru Situații de Urgență, după ce autoritățile sanitar veterinare au tras un grav semnal de alarmă: dacă animalele moarte intră în descompunere, ele reprezintă o adevărată bombă biologică pentru Litoral.

În acest moment se încearcă înlăturarea mărfii de pe puntea superioară, pentru a reduce greutatea navei, iar apoi se va încerca aducerea navei pe chilă dreaptă, pentru a fi remorcată în dană.

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.