Alunecările de teren, la câțiva metri de case, pe malul Canalului Dunăre-Marea Neagră. „Se ia în calcul evacuarea“

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Probleme mari cu alunecările de teren în localitatea Cumpăna din judeţul Constanţa! Duminică s-a reunit Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, în contextul unei alunecări apărute pe malul stâng al Canalului Dunăre - Marea Neagră, în zona străzii Dunării, care, de la o zi la alta, se extinde spre aval, iar crăpăturile din masivul de pământ se extind până la limita caselor și până la conducta de canalizare.

Comisia s-a deplasat pe teren, alături de un specialist geolog, pentru a evalua pagubele, informează ziarul Cuget Liber. Comitetul a luat decizia ca până astăzi, la ora 12.00, compartimentele urbanism și registrul agricol din cadrul Primăriei să definitiveze situația juridică a imobilelor cuprinse între strada Dunării și strada Migdalului, primul și al doilea rând de case. De asemenea, s-a stabilit să se facă informarea cetățenilor pe toate căile de comunicare asupra interzicerii staționării pe malul canalului, în apropierea zonei afectate. În plus, se va proceda la o acțiune de curățenie pe malul canalului, ce va fi coordonată de viceprimarul comunei, mai notează sursa citată. Totodată,  se vor monta de urgență panouri de avertizare cu inscripțiile „Atenție, pericol de prăbușire“.

„Se va proceda și la inventarierea locuințelor de tip ANL rămase libere. De asemenea, casa de la intrarea în localitate și care se afla în proprietatea comunei Cumpăna, fosta casă a familiei Baciu, va fi reparată și renovată în vederea punerii la dispoziția familiilor ale căror imobile sunt afectate de alunecările de teren, în cazul unei evacuări. În acest moment sunt disponibile trei garsoniere de tip ANL. Se vor identifica și inventaria terenurile rămase libere de pe teritoriul comunei pentru a fi puse la dispoziția familiilor care ar putea fi afectate de prăbușirea malului de pământ. De asemenea, se va anunța în scris populația cu privire la probabilitatea evacuării dacă situația o va impune“, a transmis primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.

Image