fbpx

Ambarcaţiune cu zeci de migranți la bord oprită de polițiștii de frontieră lângă Costinești

Ambarcaţiune cu zeci de migranți la bord oprită de polițiștii de frontieră lângă Costinești

Image
Image

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, pe direcția localității Costinești, o ambarcațiune, care venea din Turcia, în care se află peste 50 de migranți.

În această dimineață, în jurul orei 7.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagră – SCOMAR au detectat, în apele teritoriale românești, o ambarcațiune suspectă, care naviga spre țărmul României.

Potrivit Antena3.ro, o ambarcațiune din dotarea Gărzii de Coastă - Grupul de Nave Constanța, aflată în misiune de supraveghere pe Marea Neagră, a intervenit cu operativitate. Astfel, la o distanță de 6Mm de localitatea Costinești, polițiștii de frontieră au interceptat şi identificat o ambarcațiune pescărească, în care se află aproximativ 30 de persoane. 

“Având în vedere că ambarcațiunea este supraaglomerată, neechipată cu mijloace de salvare pentru toate persoanele aflate la bord, fiind posibil ca persoanele care asigură conducerea acesteia să nu aibă pregătirea necesară, a fost identificat riscul punerii în pericol a vieții persoanelor aflate la bord, sens în care, după interceptarea ambarcațiunii, misiunea Poliției de Frontieră a devenit de salvare a vieții omenești pe mare.

Ambarcațiunea va fi adusă în Portul Constanța, persoanele depistate urmând a fi preluate de către polițiștii de frontieră pentru continuarea cercetărilor. 

Totodată, pentru gestionarea evenimentului, se acționează în sistem integrat, sub coordonarea Gărzii de Coastă, cu celelalte structuri de ordine publică și siguranță națională din județul Constanța

Cercetările vor fi derulate de polițiștii de frontieră, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța”, se arată într-un comunicat de presă. 

Foto Antena3.ro.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!   

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.