Image

Amenzi de peste 440.000 de lei, pe litoral, în prima săptămână de activitate a Comandamentului Sezon Estival 2022

amenzi litoral ansvsa
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Inspectorii din cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2022” au verificat, în prima săptămână de activitate, 200 de unități de alimentație publică și de vânzare cu amănuntul de pe litoral. Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor au fost aplicate amenzi în valoare de peste 440.000 de lei, anunță ANSVSA.

 

În total, Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a aplicat 50 de sancțiuni în valoare totală de 443.600 și a confiscat 149 de kg de produse alimentare improprii consumului uman (carne materie primă, produse finite), care au fost dirijate către unități de neutralizare. De asemenea, acolo unde au fost identificate nereguli, au fost stabilite termene de remediere ale neconformităților constatate si termene de recontrol pentru verificarea corectării acestora.

“Dintre principalele nereguli constatate, menționăm:

- comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor;

- ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării și valorificării, precum și comercializarea acestora neetichetate potrivit legislației în vigoare;

- condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție;

- depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare”, au detaliat inspectorii ANSVSA.

Medicii veterinari din cadrul ”Comandamentului Sezon Estival 2022”desfășoară acțiuni de control oficial în toate stațiunile de pe litoralul Marii Negre, în echipe mixte, dar și în parteneriat cu alte instituții ale statului cu atribuții de control.

Număr de urgență pentru sesizările de pe litoral

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), prin intermediul Direcției din Constanța, pune la dispoziția celor interesați numărul de telefon al ”Comandamentului Sezon Estival 2022”: 0786 577 007, unde se pot face sesizări sau se pot obține informații referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranței alimentelor. Acest număr funcționează în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Sursa foto: ansvsa.ro

 

Image
Image