Image

Anchetă DNA, cu sprijinul SUA, la baza militară Kogălniceanu

Anchetă DNA, cu sprijinul SUA, la baza militară Kogălniceanu
Potrivit unor surse, ancheta DNA vizează gestionarea bunurilor şi fondurilor de la baza militară NATO de la Mihail Kogălniceanu (Foto: Profimedia Images, via Digi24)
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Procurorii DNA au efectuat joi percheziţii, cu sprijinul autorităţilor din Statele Unite ale Americii, într-un dosar de corupţie care vizează, din câte se pare, achiziţiile şi gestionarea bunurilor de la baza militară NATO de la Mihail Kogălniceanu.

Direcţia Naţională Anticorupţie a transmis vineri un comunicat, conformând parţial informaţiile, precizând că au fost efectuate 26 de percheziţii, la domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale.

Anchetă DNA vizând baza NATO de la Mihail Kogălniceanu

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție –  Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție. În cursul zilei de 29 septembrie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, s-au efectuat 26 de percheziții domiciliare în câteva zeci de locații reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea autorităților judiciare SUA", a anunţat DNA, în comunicatul de presă transmis vineri.

"Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare", se mai arată în comunicat.

Informaţia vine după ce, la finalul anului 2021, americanii reclamau dispariţia unor cantităţi uriaşe de combustibil de la baza militară, vorbindu-se la momentul respectiv despre o pagubă de două milioane de dolari.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image
Image