Anunț oficial al Rompetrol, după explozia de la Petromidia: TOATE procesele tehnologice au fost sistate

Anunț oficial al Rompetrol, după explozia de la Petromidia: TOATE procesele tehnologice au fost sistate
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Reprezentanții Rompetrol au transmis, în jurul orei 13.30, un scurt comunicat de presă, ca primă reacția după incidentul produs astăzi la rafinăria Petromidia.

“În cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma Petromidia, în cadrul instalaţiei de hidrofinare petrol motorină (HPM).

Conform procedurilor interne de gestionare a situaţiilor de criză, procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate în condiţii de siguranţă.

În acest moment, echipele de intervenţie acţionează pentru controlul şi stingerea incendiului.

Vom revenim cu mai multe detalii, în cel mai scurt timp.

Mulţumim autorităţilor pentru profesionalismul şi promptitudinea cu care au reacţionat la acest incident”, au transmis reprezentanții Rompetrol.

“În urma incidentului au rezultat importante degajări de fum în aer, motiv pentru care rugăm cetățenii să evite deplasarea în zonă și, pe cât posibil, să stea în spații închise și cu geamurile închise. Din informațiile noastre, ar exista 3 victime, autoritățile competente urmând să comunice în cel mai scurt timp starea lor. La nivelul județului Constanța s-a activat planul roșu de intervenție, fiind trimise în sprijin inclusiv autospeciale pentru stingerea incendiului din județele apropiate. Potrivit Ministerului Mediului, în momentul de față norul de fum se deplasează spre mare și nu spre țărm, ceea ce este o veste bună pentru năvodăreni și turiștii aflați pe litoral”, a transmis și Primăria Năvodari.

Sursa foto: captura Europa Press RO

Image