Arhiepiscopul Tomisului, despre slujba de Paști cu repetiție: Este cum scrie în carte, nu am inventat-o eu

Arhiepiscopul Tomisului, despre slujba de Paști cu repetiție: Este cum scrie în carte, nu am inventat-o eu
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, care marți noapte a refăcut slujba de Paști și le-a oferit Lumină credincioșilor, spune că nu el a inventat această slujbă și că a oficiat-o "aşa cum scrie la carte". Întrebat dacă nu există riscul ca oamenii să se îmbolnăvească de COVID, IPS Teodosie a răspuns că "se pot vindeca" și că "nu vor păți nimic". Mai mult, el îi împărtășește pe oameni, susținând că nu a putut să îi amâne, deși Biserica Ortodoxă a decis că împărtășirea se amână pentru o perioadă scurtă de timp, în condițiile pandemiei de coronavirus.

Potrivit HotNews, sute de oameni au mers, marţi seară, la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa, unde IPS Teodosie a oficiat slujba de Înviere și a împărțit Lumină, ca în noaptea de Paşti. Nici Arhiepiscopul Tomisului și nici preoții alături de care a oficiat slujba nu au purtat mască de protecție.

Prelatul a insistat, într-o declarație dată apoi jurnaliștilor, că "aceasta este rânduiala de la Patriarhie".

"Încheiem sărbătoarea Învierii lui Hristos solemn și iată că oamenii prin lacrimi și bucurie își vindecă rănile pe care le-au avaut la ziua de Paști că au stat departe și au tânjit după Biserică și după Lumina Învierii pe care să o primească de pa masa sfântului altar. Este rânduiala de la Patriarhie, de pe tipiconul de la Patriarhie, nu adaug nimic, doar că e noaptea și că am dat Lumină", a susținut IPS Teodosie.

Întrebat când îi va împărtăși pe credincioși, IPS Teodosie a spus că o va face la liturghie. Întrebat dacă nu există riscul ca oamenii să se infecteze cu coronavirus, arhiepiscopul Tomisului a răspuns: "Se pot vindeca”.

Sursă foto printscreen facebook.com/watch/arhiepiscopiatomisului.ro.

Image