fbpx

Carne expirată dinainte de pandemie și “adevărate lagăre, destinate unor copii, în jurul vârstei de 16 ani”, descoperite în urma unui control la Costinești

Carne expirată dinainte de pandemie și “adevărate lagăre, destinate unor copii, în jurul vârstei de 16 ani”, descoperite în urma unui control la Costinești

Image
Image

De ieri după-amiază până duminică dimineață, Poliția împreună cu ANPC, ANAF și ITM au derulat un control la un operator economic cu mai multe puncte lucru la Costinești, vizat de mai multe sesizări adresate autorităților. Descoperirile i-au îngrozit pe membrii echipelor de verificări, iar în urma acestora ar putea fi întocmit dosar penal.

 

Primele informații au fost furnizate de președintele ANPC, Horia Constantinescu.

“O acțiune de control începută ieri, la 3:00 după-amiază, se apropie de încheiere, la această oră. Din punctul de vedere al rezultatului cercetărilor, acțiunea este un real succes.

În schimb, din punctul de vedere al siguranței consumatorilor, un adevărat dezastru.

Tone de carne expirată, kilograme întregi de materii prime, mult înafara datei limită de consum, toate, un real pericol pentru sănătatea și, de ce nu, viața consumatorilor.

În plus, față de toate cele de mai sus, am întâlnit sclavia, în secolul 20. Adevărate lagăre, destinate unor copii, în jurul vârstei de 16 ani”, a scris acesta, în jurul orei 5.00, pe pagina sa de Facebook, anunțând că va furniza imagini și mai multe detalii din timpul verificărilor.

“A fost vizată activitatea unui singur operator economic cu multe puncte de lucru deschise în Costineşti. Informaţiile pe care le primisem şi noi şi colegii noştri legate de punerea pe piaţă a unor produse în afara termenului de durabilitate minimală s-au confirmat. Au fost găsite cantităţi importante de carne, cantităţi importante de mirodenii, cantităţi importante de murături, de multe materii prime în afara termenului de durabilitate minimală, asta însemnând câţiva ani, chiar dacă la mirodenii vorbim de trei, patru ani şi la produsele din carne putem vorbi de 2-3 ani de când ieşiseră în afara termenului de consum”, a declarat acesta pentru News.ro, spunând că nu a întâlnit așa ceva în întreaga sa activitate de comisar la Protecția Consumatorului.

Horia Constantinescu a menţionat că ANPC nu a aplicat deocamdată sancţiuni în urma acestui control deoarece acţiunea a fost a Ministerului Afacerilor Interne, care urmează să stabilească dacă în acest caz se va întocmi dosar penal. Marfa neconformă va fi distrusă.

UPDATE 

 Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.