fbpx

Cel puțin 9 persoane salvate de la înec sâmbătă pe litoral. Salvamarii reclamă că sunt ignoraţi de turişti

Cel puțin 9 persoane salvate de la înec sâmbătă pe litoral. Salvamarii reclamă că sunt ignoraţi de turişti

Image
Image

Sunt peste 100.000 de turiști pe litoral și în primul weekend de toamnă, în ciuda faptului că unii dintre patronii cu afaceri la malul mării au început să închidă. Ploaia de vineri nu i-a speriat pe turiști și nici vântul rece de sâmbătă dimineaţă, iar unii chiar s-au aventurat în mare, în ciuda faptului că salvamarii au ridicat steagul roșu. În prima parte a zilei, cel puțin nouă persoane, inclusiv o fetiță, au fost salvate de la înec, iar elicopterul SMURD a fost solicitat pentru a transporta de urgență un bărbat la spital.

„Le cerem să nu mai între în apă, să nu se ducă dincolo de geamanduri. Nu ne ascultă, ne ignoră, ne arată cu..., se întorc cu spatele mulți. Inconștienți! Mulți iau copiii, îi aruncă în geamanduri și ei stau în mal. Nu avem ce să le facem! Trecem în patrulă și, prin spatele meu, ei se bagă în apă. N-avem ce să le facem” - spune supărat Ștefan Gigi, salvamar, citat de Digi24.

Tot din cauza vântului puternic, manevrele în Porturile Constanța Nord și Sud Agigea au fost oprite.

Reprezentanții din turism se așteaptă ca lumea să vină la mare și weekendul viitor, pentru că se anunță vreme bună, cu soare, o vreme de vară autentică, mai notează Digi24.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.