Cinci persoane au fost arestate preventiv după ce au înfiinţat o cultură de canabis şi au vândut peste nouă kilograme de droguri

Cinci persoane au fost arestate preventiv după ce au înfiinţat o cultură de canabis şi au vândut peste nouă kilograme de droguri
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Cinci persoane au fost arestate preventiv pentru trafic de droguri. Anchetatorii au descoperit că acestea au înfiinţat în Tulcea o cultură de canabis, iar de la sfârşitul anului trecut au vândut nouă kilograme de droguri.

Potrivit comunicatului de presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT Constanţa, au organizat o acţiune în cadrul unui dosar penal care vizează constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc şi mare risc.

Conform sursei citate “în luna noiembrie 2021, 3 inculpați au constituit un grup infracțional organizat în scopul comiterii infracțiunii de trafic de droguri de risc, grup la care ulterior au aderat ceilalți doi inculpați, care a acționat pe raza județelor Tulcea și Constanța până la data de 04.08.2022.
Astfel, unul dintre inculpați a înființat și întreținut o cultură de canabis în județul Tulcea, drogul de risc fiind distribuit de ceilalți inculpați în localitățile Medgidia și Constanța.
În perioada 17.11.2021-04.08.2022 a fost vândută cantitatea totală de aproximativ 9000 grame de canabis”.

În ziua de 4 august, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Constanţa a fost prins în flagrant pe unul dintre suspecţi, un bărbat de 48 de ani, în timp ce ar fi vândut peste două kilograme de canabis. 

“În urma celor 10 percheziții domiciliare efectuate în municipiul Medgidia, orașul Năvodari și în județul Tulcea au fost descoperite și ridicate 10 plante de canabis, având substanța activă THC în cantitate de 4.873,45 grame, cantitățile de 70 de grame de canabis, 10 grame de hașiș, 1,95 grame de cocaină, 23,45 grame de semințe de canabis, 2 cântare electronice, 124 de pliculețe goale, 15 telefoane mobile, 566 de cutii cu privire la care urmează să se dispună expertizarea pentru a se stabili dacă sunt materiale pirotehnice, 23 de grame de aur, 3 ceasuri, 2 autoturisme, 2 pistoale, precum și sumele de 71.138 de lei, 29.965 de euro, 60 de dolari, 555 de lire turcești și 135 de lire sterline și alte bunuri și înscrisuri cu valoare probatorie”, se precizează în comunicatul de presă.

Pe 5 august 2022 cei cinci inculpați au fost arestați preventiv de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța pentru o perioadă de 30 de zile.

Foto captură diicot.ro/mass-media/3630-comunicat-de-presa-2-08-08-2022

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

Image