fbpx

Cocaină în valoare de 100 de milioane de euro a fost găsită plutind în apropierea platformelor marine din Constanța

Image
Image

200 de kilograme de cocaină au fost găsite marți, de polițiștii de frontieră, în pachete care pluteau pe mare, în zona platformelor marine din Constanţa. Drogurile ar valora în jur de 100 de milioane de euro. Potrivit Digi 24, poliţiştii de frontieră cred că această cantitate de droguri face parte din transportul interceptat în 23 martie, în Delta Dunării. Atunci, autorităţile au găsit aproape o tonă de droguri de mare risc într-o şalupă abandonată într-o zonă de plaje sălbatice. Acestea au fost aduse la sediul DIICOT din București.

Citiți și: VIDEO - Anchetă de amploare privind tona de cocaină, de 300 de milioane de euro, descoperită pe o șalupă răsturnată în Deltă

Procurorul şef al DIICOT, Felix Bănilă, declara că, din determinările fizico-chimice efectuate de specialişti din Bucureşti şi Constanţa a rezultat cocaină pură 90 la sută. Pe piaţă, narcoticul este amestecat cu alte substanţe, inclusiv paracetamolul.

Doi cetăţeni sârbi au fost reţinuţi în acest caz. Unul dintre ei a fost prins în judeţul Prahova, la volanul unui TIR înmatriculat în Serbia, iar al doilea a fost prins la Vama Porţile de Fier 2, către Serbia, ca pasager într-un autoturism.

Procurorul şef al DIICOT spunea că în comiterea infracțiunii ar fi fost implicați și cetățeni români, iar ancheta se derulează în colaborare cu autoritățile din Serbia.

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.