fbpx

COD ROȘU pe litoral, după o explozie urmată de incendiu violent, la Petromidia. Sunt cel puțin două victime. Populația, avertizată prin RO-Alert cu privire la degajările de noxe

COD ROȘU pe litoral, după o explozie urmată de incendiu violent, la Petromidia. Sunt cel puțin două victime. Populația, avertizată prin RO-Alert cu privire la degajările de noxe

Image
Image

Este alertă cod roșu, vineri, in nordul litoralului, după o explozie produsă la Petromidia. Deflagrația a fost urmată de un incendiu violent care se manifestă cu degajări mari de noxe. Coloana de fum se vede din localitățile din jur și chiar de pe plaja din Mamaia.

 

ISU Dobrogea a anunțat că până acum se știe despre două persoane rănite, una dintre victime având arsuri de căi aeriene şi pe aproximativ 45% pe suprafaţa corpului.

Autoritățile au anunțat că restul muncitorilor din secția afectată ar fi reușit să se autoevacueze.

La Năvodari a fost activat codul roșu de intervenție, fiind mobilizate opt autospeciale de stingere, două ambulanţe SMURD şi o unitate de terapie intensivă mobilă, din partea ISU Dobrogea, alături de cinci ambulanțe ale Serviciului Judeţean.

Populația din zonă a fost avertizată, prin sistemul Ro-Alert, cu privire la degajările de fum: “La Petromidia zona Midia Năvodari s-a produs o explozie puternică cu degajări mari de noxe. Pentru siguranţa dumneavoastră evitaţi zona pe o rază de 1.000 de metri, rămâneţi în interiorul locuinţei, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum/noxe”.

UPDATE

Sunt trei victime, potrivit reprezentanților ISU Dobrogea. Una dintre ele a fost preluată de un elicopter SMURDsi transportata, pentru stabilizare, la Spitalul Județean de Urgență Constanța.

UPDATE

O a doua victimă a suferit un traumatism lombar, iar a treia prezinta arsuri la nivelul fetei, din informatiile furnizate pana acum de autoritati. 

Dr. Raed Arafat, secretar de stat în MAI și coordonatorul DSU, a anunțat că un muncitor este dat dispărut.

UPDATE

Sursa foto: captura video Replic de Constanța

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.