Copil de 14 ani, scos din Dunăre după mai multe ore de căutări. Băiatul a fost declarat mort la spital

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un adolescent în vârstă de 14 ani a murit înecat în Dunăre. El intrase la scăldat luni şi nu a mai ieşit. Autorităţile au fost alertate, iar scafandri au reuşizt să-l scoată după mai multe ore de căutări, însă a fost prea târziu. Decesul a fost declarat în cursul nopţii de luni spre marţi, la Spitalul Judeţean Constanţa.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă, copilul, scos din Dunăre în stare de hipotermie şi fără semne vitale, a fost declarat decedat în cursul nopţii la Spitalul Judeţean Constanţa.

Autorităţile au fost anunţate, luni după-amiază, de faptul că un adolescent de 14 ani a intrat în Dunăre, în localitatea Rasova şi nu a mai reuşit să iasă la mal. La faţa locului s-au deplasat o autospecială, o barcă şi un echipaj SMURD de la Detaşamentul Cernavodă, precum şi un echipaj format din trei scafandri. De asemenea, la căutări a participat şi o ambarcaţiune a Secţiei Regionale Poliţie Transporturi.

După câteva ore de căutări, adolescentul a fost găsit de scafandri, la 7 metri de locul incidentului, el fiind predat echipajului SMURD, care a început resuscitarea. Ulterior, el a fost preluat, în hipotermie şi fără semne vitale, de elicopterul SMURD, fiind dus la Spitalul Judeţean Constanţa, pentru continuarea manevrelor de resuscitare, relatează România TV. În momentul când a ajuns la unitatea medicală temperatura corpului său era de 20 de grade.

Image