Din această vară, polițiștii de pe litoral vor fi dotați cu aparate pentru depistarea consumului de droguri

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Polițiștii care vor acționa în zona litoralului în acest sezon vor fi dotați, în premieră, cu dispozitive pentru depistarea consumului de droguri, a anunțat ministrul de Interne, Carmen Dan, vineri, la Constanța.

„Le-am solicitat şefilor structurilor noastre să fie foarte atenţi în zona planurilor de măsuri pe care le au concepute pentru această perioadă deoarece, trebuie să recunoaştem cu toţii, ne confruntăm cu un fenomen. Sens în care am discutat efectiv despre dotarea structurilor cu aparate de depistare a consumului de stupefiante. Nu numai de stupefiante, şi a consumului de băuturi alcoolice. Dar zona aceasta am considerat că trebuie consolidată. (…) Aceste aparate există deja şi suntem pregătiţi să suplimentăm numărul acestora în funcţie de solicitări”, a explicat Carmen Dan, șeful MAI, potrivit Mediafax.

Ministrul de Interne a mai spus că a cerut multă atenţie în zona staţiunilor de pe litoral şi în special în zona cluburilor, „mai ales că urmează o perioadă aglomerată”. Carmen Dan a spus că acestea sunt zonele vulnerabile și că ele "sunt cunoscute de structurile ministerului”, a spus ea, precizând că îşi doreşte să vadă rezultate în perioada următoare.

Totodată, Carmen Dan a mai spus despre traficul de droguri că este „un motiv de îngrijorare”, cerând şi ajutorul organizaţiilor neguvernamentale şi al voluntarilor în combaterea acestui fenomen.

 

Sursa foto: gorjeanul.ro

Image