Doi adolescenți ar fi provocat, în joacă, uriașul incendiu de la Constanța. Unul dintre minori a fost reținut

Doi adolescenți ar fi provocat, în joacă, uriașul incendiu de la Constanța. Unul dintre minori a fost reținut
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Doi minori, în vârstă de 13, respectiv 15 ani, sunt bănuiți că ar fi provocat devastatorul incendiu de ieri noapte, care a afectat un bloc cu peste 150 de apartamente din Constanța. Cel mai mare dintre ei a fost reținut.

 

Poliția a anunțat, joi seară, că a identificat doi suspecți în cazul incendiului de la Constanța, fiind vorba despre doi minori.

„În urma cercetărilor desfășurate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, 2 minori, de 13 și 15 ani, au fost identificați și conduși la sediul Poliției pentru audieri. În urma probatoriului administrat, minorul în vârstă de 15 ani a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere prin incendiere și vătămare corporală din culpă, urmând ca în cursul zilei de mâine, 17 decembrie a.c., să fie prezentat unei comisii în vederea efectuării unei expertize medico-legale psihiatrice, pentru stabilirea discernământului. În cauză urmează a se lua măsurile legale, prin unitatea de parchet competentă”, se arată în comunicatul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Anunțul a venit la câteva ore după ce în spațiul public au apărut imagini de pe camere e supraveghere, care arătau prezența a doua persoane în parcarea blocului, în momentul în care a izbucnit aceste incendiu.

150 de apartamente din bloc, afectate de incendiu

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea" a anunțat, joi seară, că datele centralizate până la ora 19.00 indicau 150 de apartamente afectate de incendiul din noaptea de miercuri spre joi, dintre cele 162 din imobil. "35 de apartamente au fost afectate de flacără prin balcoane şi geamuri deoarece unele aveau balcon deschis cu livingul, altele nu şi erau pe latura pe care s-a propagat incendiul; 37 auto distruse", reiese din situaţia transmisă de ISU, citată de Agerpres.

Autoritățile au menționat că 250 de persoane, din care 70 copii, au fost evacuate, însemnând toţi locatarii blocului, dintre care 30 au fost asistate medical la faţa locului, iar 8 victime (6 adulţi şi 2 copii) - transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa cu diferite afecţiuni (intoxicaţii, arsuri), dar conştiente.

Cinci adulţi au fost cazaţi la spitalul modular militar instalat pe Stadionul Portul, iar o femeie cu un copil - la un cămin al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială.

Până la ora 18.00, fuseseră întocmite documente specifice pentru 60 de apartamente şi 27 auto afectate de incendiu.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

Sursa foto: captură Digi 24

 

Image