fbpx

Elevii constănțeni obligați să participe la o defilare cu ocazia zilei orașului

Image
Image

Potrivit Asociației Elevilor din Constanța, mai mulţi elevi sunt obligaţi să participe la o paradă organizată marţi, cu ocazia Zilei Oraşului Constanţa, eveniment care amintește  de manifestări din trecut, când „ordine de la centru” scoteau sute de elevi la defilări.

“Asociația Elevilor din Constanța (AEC) condamnă obligarea elevilor de a participa la parada cu ocazia Zilei Orașului Constanța, acest tip de eveniment fiind o reminiscență a perioadei de dinainte de anul 1989 și care ne amintește cu tristețe că mentalitatea conducătorilor orașului nu s-a schimbat foarte mult”.

Din informațiile deținute de AEC, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a trimis o adresă circulară către unitățile de învățământ din județ prin care le-a fost solicitat să aducă elevi la această manifestare.

“Deși există școli care au oferit opțiunea elevilor de a participa, fără nici-o imperativitate, reprezentanților asociației le-a fost reclamat că în licee precum Liceul Tehnic Pontica sau Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, elevii ar fi fost anunțați că vor participa la paradă, fără a putea alege acest lucru”, se arată în comunicatul de presă al AEC.

Sursă foto asociatiaelevilor.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.