Image

Epava cu oi moarte din Portul Midia va fi scoasă la mal în 35 de zile

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Administraţia Porturilor Maritime a semnat, marţi, contractul cu firma care se va ocupa de scoaterea la mal a navei încărcate cu oi care s-a răsturnat în noiembrie în Portul Midia. Potrivit MEDIAFAX, societatea are un termen de 35 de zile pentru efectuarea operaţiunii, pentru care va încasa 4 milioane de euro.

Potrivit Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, contractul semnat cu firma românească, marţi, prevede dezeşuarea şi ranfluarea navei Queen Hind, dar şi scoaterea şi neutralizarea încărcăturii din interiorul navei. Valoarea contractului este de 19.150.000 lei, durata acestuia fiind de 35 zile de la semnare, a anunţat Administraţie Porturilor Maritime printr-un comunicat de presă.

Durata contractului va putea fi prelungită doar dacă operaţiunile nu pot fi realizate din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile sau a restricţiilor impuse de Căpitănie sau alte autorităţi relevante.

Amintim că nava sub pavilion Palau care avea la bord 14.600 de oi s-a răsturnat în Portul Midia în 24 noiembrie 2019. În final, autorităţile au reuşit să salveze doar 254 de animale. După producerea tragediei, mai multe organizaţii internaţionale de protecţie a animalelor au protestat faţă de exportul de animale vii, iar subiectul a făcut înconjurul presei internaţionale, fiind dezbătut şi în Parlamentul European.

Sursă foto MEDIAFAX.

 

Image
Image