fbpx

Grup specializat în fabricarea de ţigarete contrafăcute, destructurat de poliţişti

Grup specializat în fabricarea de ţigarete contrafăcute, destructurat de poliţişti

Image
Image

Poliţiştii şi procurorii DIICOT constănţeni au destructurat un grup infracţional organizat, specializat în fabricarea de ţigarete contrafăcute. Patru persoane urmează să fie propuse spre arestare preventivă în urma unor percheziţii domiciliare în judeţele Hunedoara şi Suceava.

În urma descinderilor, poliţiştii au descoperit o fabrică de ţigarete contrafăcute amenajată subteran, sub o hală, la domiciliul unuia dintre suspecţi.

"La data de 1 februarie, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Constanţa au pus în aplicare 8 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Hunedoara şi Suceava, fiind descoperită o fabrică de ţigarete contrafăcute, care funcţiona în afara antrepozitului fiscal. Linia de producţie a fost identificată în incinta unui depozit amenajat subteran, amplasat sub o hală, la domiciliul unuia dintre bănuiţi. (...) Din cercetări a reieşit că imobilul în care se afla fabrica era conectat, în mod clandestin, la reţeaua de energie electrică. De asemenea, în interior, a fost descoperită o instalaţie de bruiaj pentru orice semnal electronic", se arată într-un comunicat de presă al IPJ Constanța, citat de AGERPRES.

Potrivit sursei citate, au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 120.000 de ţigarete contrafăcute, 700 de kilograme de tutun mărunţit, 200.000 de ambalaje inscripţionate necesare în procesul de producţie şi un autovehicul de transport.

"La finalizarea percheziţiilor au fost puse în aplicare 4 mandate de aducere, fiind identificate şi conduse la sediu, pentru audieri, 3 persoane", se precizează în comunicatul citat.

Vineri urmează să se propună arestarea preventivă pentru patru persoane, cu vârste cuprinse între 36 şi 44 de ani, dintre care una în lipsă, pentru mai multe infracţiuni, printre care constituirea unui grup infracţional organizat, producerea de produse accizabile, care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă; importul, exportul, depozitarea, oferirea spre vânzare ori vânzarea unor mărfuri sau servicii purtând menţiuni false privind brevetele de invenţii.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, precum şi de sprijinul BCCO Alba Iulia, I.P.J. Hunedoara, IJJ Hunedoara, GJM Timişoara, E-Distribuţie Banat, DGAF 5 Deva şi Biroul Vamal Deva.

Foto ilustrativ, stirileprotv.ro.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră! 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.