fbpx

Gunoi tratat chimic importat de o firmă din București drept marfă second hand. Bunurile vor fi returnate la expeditor

Gunoi tratat chimic importat de o firmă din București drept marfă second hand. Bunurile vor fi returnate la expeditor

Image
Image

Un englez și doi români, unul din București și unul din Bârlad sunt cercetați penal după ce au importat gunoi tratat chimic din Anglia ce urma a fi incinerat într-o fabrică de ciment din România sub titlul de „marfă second hand“. Destinatar era o firmă din București, dar acum containerele cu gunoi urmează a fi trimise înapoi la expeditor. 

Potrivit ctnews.ro, în urma unor cercetări ale polițiștilor de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Serviciul Prevenirea și Combaterea Migrației Ilegale și Infracționalității Transfrontaliere, a fost identificată o societate comercială de pe raza municipiului București care efectua activități de import ilegal de deșeuri în România. Deșeurile erau declarate la autoritatea vamală ca fiind produse second hand.

În data de 20 februarie, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, polițiștii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, Garda de Mediu, Biroul Vamal de Frontieră Constanța Sud Agigea și Direcția de Sănătate Publică Constanța au efectuat controlul fizic la 16 containere descărcate de pe o navă, pavilion Olanda, sosită din Marea Britanie, în Portul Constanța Sud Agigea.

S-a constatat că, deși în documentele prezentate la autoritatea vamală transportul ar fi conținut obiecte de uz casnic second hand, acestea erau deșeuri inutilizabile. Surse din cadrul anchetatorilor au precizat că în urma verificărilor s-a stabilit că toate acestea erau tratate chimic cu o substanță toxică.

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră în colaborare cu lucrători din cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București au controlat sediul și trei puncte de lucru ale societății comerciale importatoare, aflate pe raza municipiului București și județului Ilfov.

În cauză, sunt cercetați doi cetățeni români, în vârstă de 36, respectiv 33 de ani și un cetățean britanic, în vârstă de 34 de ani. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de exportul sau importul de deșeuri cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniu și folosirea de acte nereale la autoritatea vamală. Bunurile vor fi returnate la expeditor.

Sursă foto ctnews.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.