Un incendiu a izbucnit la secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța

Un incendiu a izbucnit la secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un incendiu a izbucnit, vineri, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, la secția de terapie intensivă.

Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, a declarat pentru Digi24 că spitalul este în subordinea primăriei. El a adăugat că nu sunt victime sau răniți. La nivelul spitalului a fost activat planul alb, care înseamnă evacuarea UPU și a secției ATI, respectiv a personalului medical și a pacienților, a spus Lupu. Pacienții care au nevoie de îngrijire vor fi duși la Spitalul Județean Constanța. Mihai Lupu nu a putut spune care este cauza izbucnirii incendiului. Spitalul este foarte vechi, de 60 - 70 de ani, a subliniat Lupu, care a adăugat că auditurile energetice trebuie făcute cât mai frecvent.

Potrivit sursei citate, în zonă este foarte mult fum. Flăcările au izbucnit la primul nivel al clădirii. Nu se știe momentan dacă a fost în secție sau într-un cabinet medical. La fața locului au fost trimise ambulanțe pentru a prelua pacienții. Fiecare pacient va fi evaluat în funcție de starea de sănătate și de eventuale consecințe ale acestui incendiu. Se încearcă găsirea unui loc pentru fiecare dintre acești bolnavi în alte spitale.

Pompierii de la ISU Constanța sunt la fața locului cu autoscară pentru a stinge incendiul și pentru a salva persoanele care se află în unitatea sanitară. Dacă situația o va impune, vor fi chemați de acasă și alți pompieri.

Sursă foto Digi24.ro.

 

Image
Image