fbpx

IPS Teodosie amenință că va acționa în instanță autoritățile dacă interzic pelerinajele de Sf. Andrei: „Niște restricții care n-au logică”

IPS Teodosie amenință că va acționa în instanță autoritățile dacă interzic pelerinajele de Sf. Andrei: „Niște restricții care n-au logică”

Image
Image

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, amenință autoritățile naționale și județene cu instanța de judecată dacă vor lua măsurii interzicerii pelerinajelor la Mănăstirea Sf. Andrei la sfârșitul acestei luni.

Teodosie consideră că nu există niciun motiv pentru a fi interzise evenimentele religioase de la lăcașul de cult cu ocazia sărbătorii Sf. Apostol Andrei. Mai mult, potrivit constantadeazi.ro, arhiepiscopul Tomisului a anunțat că vă la lua legătura cu cei mai buni avocați pentru a obține în instanța dreptul de a organiza aceste pelerinaje fără restricții.

„Eu voi începe demersurile, îmi caut niște avocați foarte serioși, pentru că, nu putem să fim împiedicați să mergem la vatra noastră părintească, la originea noastră spirituală. Vom ține toate regulile, este un loc atât de larg acolo.
Cum să nu ajung eu la peșteră în ziua Sfântului Andrei. Este imposibil! Și cum să nu ajungă constănțenii acolo? Dar, eu cred că pot să ajungă toți românii. Este adevărat Apostolul tuturor românilor. Aici nu este o sărbătoare locală, este o sărbătoare națională, și chiar a fost pusă în calendar ca sărbătoare națională, sărbătoarea Sfântului Andrei, alături de 1 decembrie, de asemenea sărbătoare națională, care ține de unirea tuturor românilor într-o singură țară”.

Arhiepiscopul Tomisului a adăugat că nu se mulțumește cu „restricții care nu au nicio logică și care restrâng drepturile noastre de închinători”

„Eu voi face toate demersurile. De azi într-o săptămână când ne vedem trebuie să avem deja…. vom merge chiar să ne susținem drepturile noastre de închinători, în instanță. Eu nu mă mulțumesc cu niște restricții care n-au logică și care ne restrâng drepturile noastre de închinători.

Vreau ca toți cei care întrebați și doriți să ajungeți la Sfântul Andrei, cred că doriți sincer, să îmi susțineți acest demers, pe care îl voi înainta prin juriști, ca să ne lămurim, să nu fie cu o zi înainte interdicția că n-avem voie. Trebuie să avem chiar o sentință în sensul acesta și vom face o intervenție. De mâine voi vorbi despre aceasta, eu am vorbit și m-ai înainte și voi căuta cei mai iscusiți juriști, care deja m-au căutat și mi-au spus că mă vor susține în demersul de a avea sărbătoarea Sfântului Andrei. Este o sărbătoare spirituală națională.”, a precizat Teodosie, potriviti sursei citate.

Sursă foto HotNews.ro.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.