Locuitorii unui sat din Constanţa au plantat copaci în gropile apărute pe drumul care ajunge în localitate

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Sătui de drumul impracticabil care a izolat satul lor de restul comunei, oamenii au plantat copaci în gropi. Primarul a reacţionat imediat. Se întâmplă într-o localitate din judeţul Constanţa. „Crescut-au pomii pe drumul de Conacu”, este mesajul unei persoane care a postat pe Facebook imagini cu drumul care face legătura dintre Cobadin şi Conacu.

Satul Conacu are acum puţin peste 100 de familii, iar Drumul Comunal 29 este singura legătură cu civilizaţia. Doar că, în ultima vreme, gropile au pus stăpânire pe el, iar oamenii au ajuns la capătul răbdării, relatează publicaţia "Adevărul". Aşa se explică şi reacţia acestora de aplanta copaci în gropile care fac drumul impracticabil.

Primarul comunei Cobadin, Cornel Cocoş, a declarat pentru „Adevărul” că este vorba despre un drum de 5,5 kilometri  care a fost reabilitat în anul 2017 cu bani primiţi de la Consiliul Judeţean Constanţa: „Drumul acesta, ca să-l întreţii, trebuia împănat cu ceva, nu doar cu piatră.  De la ploi şi de la circulaţie, unde nu a fost pantă, a rămas apa în gropi mici şi acum drumul s-a stricat”.

Edilul se plânge că în fiecare lună trebuie să repare microbuzul şcolar care transportă elevii din Conacu la şcoala din Cobadin, mai notează adevarul.ro.

Image