Noi informații oficiale furnizate de Rompetrol, după tragedia de la Petromidia: “Tot personalul rafinăriei Petromidia a fost evacuat și procesele tehnologice au fost oprite”

Anut oficial al Rompetrol despre incidentul de la Petromidia
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Rompetrol a anunțat, într-un nou comunicat transmis vineri după-amiază, că prioritatea companiei, în contextual tragicul eveniment de la Petromidia, a fost “siguranța angajaților”.

 

“Tot personalul rafinăriei Petromidia a fost evacuat și procesele tehnologice au fost oprite.

Din păcate, ca urmare a accidentului, 5 dintre colegii noștri se află la Spitalul Județean Constanța și primesc îngrijiri medicale.

Ne pare rău să informăm că o persoană a fost identificată ca decedată. Suntem alături de familiile victimelor în acest moment tragic”, au transmis oficialii companiei, în jurul orei 15.00.

La acel moment, potrivit sursei citate, incendiul din cadrul instalației HPM era izolat și stabilizat, iar “echipele interne și externe fac eforturi pentru a-l stinge în cel mai scurt timp”.

Anterior, compania a transmis un comunicat prin care anunța că “a avut loc un incident pe platforma Petromidia, în cadrul instalației de hidrofinare petrol motorină (HPM)” și, “conform procedurilor interne de gestionare a situațiilor de criză, procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate în condiții de siguranță”.

 

Image