fbpx

UPDATE - Șapte morți în incendiul izbucnit la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța

UPDATE - Șapte morți în incendiul izbucnit la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța

Image
Image

Un incendiu a izbucnit, vineri, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, la secția de terapie intensivă. Potrivit Digi24.ro, a fost activat planul roșu de intervenție. Pacienții au fost scoși pe geam, într-o operațiune dramatică de salvare a lor.

Incendiul s-a manifestat la nivelul secției ATI cu pacienți COVID, a comunicat DSU. Sunt 9 pacienți decedați.

Întregul spital a fost evacuat. Au fost prealertate toate spitalele din județ pentru preluarea pacienților.

La 09.53 a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Incendiul a fost lichidat la ora 10:55. 

Au fost cerute echipaje de sprijin din județele Călărași, Galați și Ialomița.

UPDATE - Autoritățile au anunțat că șapte persoane și-au pierdut viața, vineri, în incendiul care a izbucnit la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, dar au oferit și primele informații în legătură cu documentele pe care le avea sau nu spitalul, cu privire la securitatea la incendii.

Secretarul de stat Raed Arafat a anuţat, într-o conferinţă de presă la Constanţa, că în Spitalul de boli infecţioase erau 125 de pacienţi la momentul izbucnirii incendiului, 120 dintre aceștia cu coronavirus. 10 bolnavi se aflau la ATI.

Potrivit auorităților, șapte persoane au murit, iar toţi pacienţii au fost relocaţi în spitale din judeţul Constanţa, unde au fost identificate locuri suficiente, nefiind necesar transferul în alte judeţe.

Niciunul dintre cei transferați nu prezintă arsuri, a mai menționat Raed Arafat.

Prim-adjunctul IGSU, Cristian Radu, a precizat că incendiul, care s-a manifestat la nivelul ATI, în mai multe încăperi pentru pacienţi cu coronavirus în stare gravă, afectatând o suprafaţă de aproximativ 350 de metri pătraţi.  

”Din documentele pe care le-am consultat până la acest moment (...) obiectivul conţine mai multe clădiri care sunt vechi şi, la momentul edificării, nu se supuneau procesului de avizare/ autorizare. A fost ridicate diferite lucrări care, până în anul 2004, nu aveau obligaţia de autorizare. În perioada 2004 – 2007 s-au edificat o serie de lucrări, între care şi parte din acea instalaţie de detecţie şi semnalizare la incendiu şi lucrări stucturale care atrăgeau această obligaţie. Nu există o solicitare prin care să se solicite autorizaţia de securitate la incendiu, deşi acastă obligaţie s-a născut odată cu anul 2007 când  au fost recepţionate lucrări care se supun acestei obligaţii legale”, a declarat oficialul citat de News.ro.

 

Sursă foto Digi24.ro.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.