fbpx

O femeie a născut în ambulanța SMURD și apoi din nou la Spital. Ea nu știa că era însărcinată cu gemeni

O femeie a născut în ambulanța SMURD și apoi din nou la Spital. Ea nu știa că era însărcinată cu gemeni

Image
Image

Doi bebeluşi, gemeni, s-au născut în locuri diferite, unul în ambulanţa SMURD şi altul la Spitalul Judeţean Constanţa. Mama, care mai are acasă patru copii, nu ştia că aşteaptă gemeni, a anunțat, sâmbătă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea".

"Sunt gemeni, născuţi în urmă cu puţin timp, însă în locaţii diferite. Primul dintre gemeni s-a născut în drum spre spital, în ambulanţa SMURD Palas iar cel de-al doilea, la Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Sf. Apostol Andrei', Constanţa. Mama nu ştia că are gemeni iar surprinderea colegilor noştri a fost la fel de mare ca cea a medicului care a preluat pacienta, ştiind că născuse deja", se arată într-un comunicat de presă transmis de ISU "Dobrogea" citat de Agerpres.

Conform sursei citate, pompierii au fost sesizaţi prin 112 că o femeie însărcinată are dureri şi contracţii, fiind mobilizat echipajul de pe ambulanţa SMURD a Detaşamentului de Pompieri Constanţa - Palas. Cadrele medicale au ajuns la solicitare, au evaluat pacienta şi au decis să o transporte la Spitalul de Urgenţă, însă pe drum contracţiile au fost din ce în ce mai puternice, iar salvatorii au fost puşi în faţa faptului împlinit: nu mai era timp, copilul urma să vină pe lume.
Bebeluşul născut în ambulanţa SMURD este o fetiţă "perfect sănătoasă şi foarte frumoasă", care are în jur de trei kilograme.

"Colegii noştri le-au transportat pe amândouă - mama şi fiica - la Spitalul de Urgenţă. Copilul a fost dus pe Secţia Neonatologie, iar mama, la Ginecologie, pentru consult. La scurt timp însă, echipajul SMURD, care aştepta cu nerăbdare să vadă dacă ambele sunt bine, a fost anunţat că mama avea, de fapt, gemeni iar cel de-al doilea copil s-a născut la spital, spre surprinderea pompierilor militari, dar mai ales a medicului care ştia că aceasta deja născuse", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU "Dobrogea", Oana Manoilă.

Foto ilustrativ istockphoto.com.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!   

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.