O profesoară din Constanța le-a tăiat unghiile elevelor cu o foarfecă. Conducerea liceului a luat primele măsuri

O profesoară din Constanța le-a tăiat unghiile elevelor cu o foarfecă. Conducerea liceului a luat primele măsuri
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

O profesoară le-a tăiat unghiile unor eleve de clasa a X-a de la Colegiul Comercial din Constanța. Reprezentanții școlii au anunțat, potrivit digi24.ro, că au deschis o anchetă, iar cadrul didactic a fost suspendat până la finalizarea acesteia.

Incidentul s-a întâmplat sub privirile și amuzamentul mai multor colegi.  Potrivit Inspectoratului Școlar Constanța, în timp ce elevii erau în practică la un magazin, profesoara a observat că două dintre eleve aveau unghiile prea mari și a decis să i le scurteze chiar ea. A luat o foarfecă mare și le-a tăiat, iar una dintre fete a fost rănită ușor. Imaginile au ajuns la Inspectoratul Școlar Județean. A fost dechisă o anchetă și până la finalizarea ei profesoarei i-au fost suspendate orele.

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Sorin Mihai, a declarat, pentru News.ro, că incidentul a avut loc la începutul acestei săptămâni. "Erau în practică şi doamna însoţea elevele la agentul economic, iar regulile care se impun sunt legate de vestimentaţie, elemente precum unghii tăiate şi altele. Le-a spus că urmează să recupereze ziua respectivă pentru că nu s-au prezentat adecvat şi spune că fetele ar fi încercat să îşi taie unghiile şi pe urmă i-ar fi solicitat profesoarei acest lucru. Dar mi se pare un gest lipsit de umanitate să intervii, nu era rolul dumneaei şi nu se poate să intervină în acest sens”, a afirmat Sorin Mihai.

Foto: Digi24.ro.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image
Image