Palatul Reginei Maria din Mamaia revine la stat definitiv. Monumentul istoric a fost vândut ilegal în 2003, la prețul unui apartament

Palatul Reginei Maria din Mamaia revine la stat definitiv. Monumentul istoric a fost vândut ilegal în 2003, la prețul unui apartament
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție din România au decis, miercuri, că Palatul Regal din Mamaia a fost privatizat ilegal, în anul 2003, și că monumentul istoric se întoarce în patrimoniul statului român, transmite g4media.ro citând Info Sud-Est.

Conform deciziei instanței, monumentul istoric a fost vândut de societatea de stat Mamaia SA către compania SC Light System SRL fără respectarea dreptului de preempțiune al statului, o decizie în premieră dată de instanțele din România.

Decizia Curții Supreme a validat hotărârea dată de Tribunalul Constanța în anul 2020 prin care contractul de vânzare cumpărare a fost anulat.

Info Sud-Est a scris în premieră despre vânzarea Palatului Regal din Mamaia în 2014 și a militat pentru anularea contractelor de vânzare cumpărare, prin conferințe și campanii de presă de-a lungul anilor.

Abia în 2018 ministerul Culturii, condus la acea vreme de George Ivașcu, a atacat în instanță contractul prin care Vila Reginei Maria a fost privatizată în anii 2000.

Foto g4media.ro.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!   

 

 

Image