fbpx

Peste 15.500 articole pirotehnice, confiscate în Punctul de Trecere al Frontierei Vama Veche

Image
Image

Peste 15.500 articole pirotehnice au fost confiscate de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă. Aceștia au depistat un cetăţean român care intenţiona să le introducă în ţară, prin Punctul de Trecere al Frontierei Vama Veche, fără a deține autorizațiile necesare.

Potrivit unui comunicat de presă al Gărzii de Coastă, în data de 29.12.2019, acționând în baza unei informații, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Vama Veche au efectuat controlul specific, pe sensul de intrare în țară, asupra unui autoturism înmatriculat în Bulgaria la volanul căruia se afla cetățeanul N.M., în vârstă de 28 de ani, domiciliat pe raza județului Ialomița.

Poliţiştii de frontieră au descoperit în interiorul autoturismului 15.525 articole pirotehnice (petarde, artificii și rachete).

Ialomițeanul a declarat că articolele pirotehnice au fost achiziționate din Bulgaria pentru comercializare și nu avea cunoștință de obligativitatea deţinerii autorizațiilor necesare.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de materiale pirotehnice, în valoare totală de 5.260 lei şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "producerea, experimentarea, prelucrarea, deținerea, transportul ori folosirea materialelor explozibile sau orice alte operațiuni privind circulația acestora, fără drept".      

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.