fbpx

Poluare cu păcură în portul Midia Năvodari

Poluare cu păcură în portul Midia Năvodari

Image
Image

Ministerul Mediului a anunțat, joi dimineaţă, că s-a produs poluare cu păcură în portul Midia Năvodari. O tonă de păcură a curs la descărcarea unei nave, cea mai mare parte pe mal, restul între navă şi cheu.

”Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral informează că azi, 28.10.2021, ora 2:00 AM, în timpul descărcării navei Angi, încărcată cu păcură, care se afla în dana 4 Midia Năvodari, judeţul Constanţa, unul din furtunurile de descărcare ale terminalului s-a spart. A rezultat o poluare cu păcură de cca. 1 tonă, din care 80% pe mal şi 20% s-a scurs între navă şi cheu”, anunţă, joi, Ministerul Mediului.

Păcura va fi îndepărtată de firmele specializate

“A rezultat o poluare cu păcură de cca. 1 tonă, din care 80% pe mal și 20% s-a scurs între navă și cheu.

Personalul terminalului ajutat de echipajul remorcherului de serviciu a început să limiteze răspândirea poluării în apă.

A fost anunțat tot personalul disponibil din portul Midia, precum și firma contractată pentru depoluare, pentru a începe activitatea de curățare. În acest moment, la fața locului sunt toate instituțiile cu rol de combatere a poluării. Între navă și cheu, pe o lungime de 30 m, lățime de 0.5 m (distanța între navă și cheu) și grosime de aproximativ 2,3 cm, se află o cantitate de păcură de aproximativ 200 de litri. Păcura este compactă și înghețată, datorită temperaturii scăzute.

Păcura va fi îndepărtată de firmele specializate și dotate corespunzător după plecarea navei. Este și o suprafață de sol (cheu) afectată. Acvatoriul este în siguranță.

Inspectorii Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral sunt la fața locului, urmează să fie aplicate sancțiuni.

Când va fi posibil, se va relua descărcarea navei, care va mai dura încă 24 ore până la finalizare” a precizat Ministerul Mediului.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.