Poluare cu petrol în apropiere de plaja Vadu

Poluare cu petrol în apropiere de plaja Vadu
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Poluare masivă lângă plaja Vadu din judeţul Constanţa. Pe terenurile din apropiere, petrolul a ieşit deja la suprafaţă în unele locuri. Autoritățile locale au alertat reprezentanții Gărzii de Mediu.

Zona afectată se află în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării iar petrolul a ieșit la suprafață pe terenul unui fost iaz de decantare.

„Câtă vreme lucrurile sunt menținute aici, problemele nu sunt atât de grave. Ele ar trebui luate în considerare de către cei care au exploatat acest iaz, însă situația de aici e prezentă de cel puțin 30 ani”, a spus la Digi24 biologul Razvan Popescu Mirceni.

Biologul a spus că este vorba despre o pernă de apă, amestecată cu hidrocarburi.

„La fiecare ploaie, apa se acumulează. Este cumva un semn bun, pentru că asta înseamnă că izolația acestui bazin este încă rezistentă și nu este atât de permeabilă”, a spus Popescu Mirceni.

„Trebuie aflat cui aparține acest element de infrastructură, el trebuie monitorizat pentru ca materialele acestea să nu fie antrenate de apă în exteriorul bazinului, și ar trebui ca la un moment dat ele să fie procesate. Nu este însă o urgență imediată”, adăugat biologul.

Sursă foto Digi24.

 

Image
Image