Pompierii şi scafandrii intervin pentru căutarea într-un iaz de dejecţii animale a minorului din Pecineaga

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

O echipă formată din zece pompieri militari şi şapte scafandri ai Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) şi companiei ProDive participă, marţi, la acţiunea de căutare într-un iaz de decantare a dejecţiilor animale a minorului de opt ani dispărut sâmbătă seara din satul Pecineaga, potrivit ISU Dobrogea.

Conform şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, col. Daniel Popa, citat de AGERPRES, în prezent sunt mobilizaţi şapte scafandri autonomi asistaţi de doi tehnicieni de la ARSVOM şi de la o companie privată, care scotocesc fundul unui bazin de dejecţii animale de la ferma de suine de pe raza comunei Pecineaga, locul de cercetare fiind stabilit şi indicat de către criminaliştii IPJ Constanţa.

"Până în prezent am deversat o mare cantitate de dejecţii animale din iazul de decantare până la un nivel de 1,5-2 metri de substanţă lichidă măsurată de la fundul bazinului, adică atât cât a permis regimul de funcţionare al celor şapte electro-pompe detaşate aici, atât de noi cât şi de ABADL. În zonă mai sunt alte trei bazine şi vom acţiona cu personalul şi tehnica mobilizate la faţa locului în funcţie de decizia poliţiştilor", a declarant Daniel Popa, potrivit sursei citate.

Image