Image

Primăria Hârșova interzice grupurilor mai mari de trei persoane să staționeze pe domeniul public

Primăria Hârșova interzice grupurilor mai mari de trei persoane să staționeze pe domeniul public
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Primăria Orașului Hârșova a luat măsuri fără precedent, menite să reducă riscul răspândirii noului coronavirus. În contextul în care numeroase persoane au venit în localitate din țări cu un grad ridicat de contaminare, precum Italia sau Spania, fără a declara acest lucru autorităților, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Hârșova a dispus măsuri drastice.

Potrivit replicaonline.ro, principala hotărâre interzice grupurilor mai mari de trei persoane să staționeze pe domeniul public. De asemenea, se limitează accesul a maximum trei persoane în parcuri, terenuri de fotbal și locuri de joacă pentru copii, pe toată durata stării de urgență. Totodată, agenții economici și taximetriștii din localitate sunt obligați să ia măsuri de dezinfectare a spațiilor, respectiv a autoturismelor, și de evitare a aglomerării.

"Măsurile au fost luate și pe fondul nenumăratelor sesizări venite din partea cetățenilor care reclamă faptul că mai multe persoane care sunt bănuite că au revenit din străinătate, din zone de risc și nu au declarat adevărul la graniță, nefiind luate în evidență, staționează în grupuri pe domeniul public, riscând îmbolnăvirea celorlalți", a precizat Viorel Ionescu, primarul Orașului Hârșova.

S-a instituit obligația izolării la domiciliu a tuturor persoanelor sosite din țările unde sunt confirmate cel puțin 500 de cazuri. În cazul în care nu s-au izolat în mod separat, la momentul ajungerii la domiciliu, toate persoanele de la domiciliu cu care au luat contact intră în izolare, timp de 14 zile. Reprezentanții primăriei spun că vor contacta zilnic persoanele pentru a monitoriza starea de sănătate până la finalizarea celor 14 zile.

Hotărârea este obligatorie pentru toți cetățenii ce au domiciliul pe raza orașului Hârșova sau care tranzitează teritoriul localității. Deciziile au fost luate ieri, 18 martie, în cadrul ședinței Comitetului Local Pentru Situații de Urgență Hârșova.

Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă, potrivit articolului 352 din Noul Cod Penal.

Sursă foto replicaonline.ro.

Image
Image