Primarul Constanței, Vergil Chiţac, anunță că au fost găsite 120.000 de dosare ce fuseseră aruncate de fosta administrație

Primarul Constanței, Vergil Chiţac, anunță că au fost găsite 120.000 de dosare ce fuseseră aruncate de fosta administrație
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Edilul Constanţei, Vergil Chiţac, afirmă că aproape 120.000 de dosare ale Primăriei au fost aruncate, cele mai multe dintre ele provenind de la Direcția Patrimoniu și Cadastru.

”Oare a încercat cineva să șteargă urmele celor 20 de ani de administrație roșie?”, scrie Vergil Chițac pe Facebook.

Acesta spune că documentele au fost găsite din întâmplare de consilierii locali Mihai Ochiuleț și Teodor Popa, și că este vorba de peste 119.909 dosare, 1049 bibliorafturi, 1016 volume, 65 pachete și 124 cutii ce urmau să fie topite.

”Cea mai mare parte din documente proveneau de la Direcția Patrimoniu și Cadastru din cadrul primăriei. Ați ghicit, aveau legătură cu terenuri... Din 823 bibliorafturi provenite de la această direcție, cu privire la 746 s-au dispus măsuri de reintroducere în fondul arhivistic activ. Altfel spus, aceste documente nu îndeplineau condițiile legale de casare, unele dintre ele trebuind chiar să fie păstrate permanent”, afirmă primarul Constanței în postarea sa.

 

Sursă foto facebook.com/chitac.vergil.

Image