Primarul din Constanța justifica tarifele de parcare de pe litoral cu taxe de care a auzit că s-ar încasa la Sinaia

tarif parcare Sinaia Constanta
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a încercat să justifice tarifele de parcare de pe litoral făcând trimitere la taxele echivalente percepute la Sinaia. Ulterior, acesta a recunoscut că a vorbit din auzite. Edilul susținea, inițial, că parcarea costă 10-12 lei/oră în centrul stațiunii prahovene.

 

„În Sinaia, ca să parchezi în centru costă 10 – 12 lei ora. În Constanța, nu-i așa, un oraș cu atâta istorie și atât de vestit, ca să parchezi în centru și să plătești cât vor ei, 2 lei, chiar nu merge”, a spus primarul din Constanța acum aproximativ o lună, într-o emisiune moderată de jurnalista Feri Predescu, pentru Ziua de Constanța, citat de ct100.ro.

Jurnaliștii de la Constanța100% au făcut, așadar, o excursie la Sinaia, pentru a vedea  dacă argumentul edilului de la malul mării stă în picioare.

“Un loc de parcare în Sinaia nu costă 10 – 12 lei pe oră, cum greșit spune primarul Constanței, ci 4 lei pe oră. Dar, atenție, se poate plăti un tarif de 20 de lei pentru 24 de ore! În Mamaia, tariful stabilit de echipa Ovanesian – Chițac este de 94 de lei pentru 24 de ore. Hotelierii pot închiria locuri cu 499 de lei pe lună (nu și turiștii simpli sau constănțenii), dar mulți nu au făcut-o pentru că sunt aproape imposibil de gestionat.

Există un tarif de 10 lei pe oră, dar pentru autocare, nu pentru autoturisme. Chiar și acestea pot plăti 50 de lei pentru 24 de ore. Mamaia nu are tarif pentru autocare, pentru simplul motiv că nu are parcări pentru ele.

Întrebat ulterior într-o conferință de presă de unde știe că e 10 lei parcarea în Sinaia, pentru că nu e așa, Vergil Chițac a afirmat că așa i-a spus cineva”, scrie ct100.ro.

Consiliul Local Constanţa a aprobat, marţi, un proiect de hotărâre prin care plata parcării pe timpul nopţii se suspendă în municipiu şi în staţiunea Mamaia, până la sfârşitul anului.

Și în zona de sud a litoralului, tot printr-o hotărâre de Consiliul Local, de data aceasta adoptată la Mangalia, autoritățile au renunțat să mai perceapă tarif de parcare.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Sursa foto: Primăria Sinaia

Image