Image

Taxă de 5 lei/zi, valabilă din acest an, pentru turiștii care aleg stațiunile din sudul litoralului

Taxă de 5 lei/zi, valabilă din acest an, pentru turiștii care aleg stațiunile din sudul litoralului
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Consiliul Local Mangalia a decis, la finalul anului trecut, instituirea unei taxe speciale de stațiune de 5 lei/zi pentru turiștii care se cazează pe raza localității. Aceasta se aplică persoanelor cu vârsta peste 18 ani care beneficiază de servicii de cazare în structurile de cazare turistică clasificate de pe raza municipiului Mangalia și stațiunile Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun, Olimp.

Hotărârea, actualizată la finalul lunii martie, prevede că depunerea peste termen a declarației privind taxa de stațiune sau depunerea declarațiilor cu informații eronate constituie contravenții și se sancționează cu amendă de la 280 lei la 1.116 lei. De asemenea, nedepunerea declarației privind taxa de stațiune sau nedeclararea în termen de 30 de zile a modificărilor intervenite care conduc la recalcularea taxei constituie contravenții și se sancționează cu amendă de la 1.116 lei la 2.784 lei.

De la plata taxei speciale de stațiune sunt scutite următoarele categorii de persoane:

a) veteranii de război, văduvele de război și văduvele nerecăsătorite ale veteranilor de război;

b) persoanele prevăzute la art.1 al Decretului – lege nr.118/1990, republicat, cu modificările și completările ulterioare, și persoanele fizice prevăzute la art.1 din Ordonanța Guvernului nr.105/1999, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.189/2000, cu modificările și completările ulterioare, respectiv, persoanele persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri și persoanele persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice;

c) persoanele cu handicap grav sau accentuat, persoanele încadrate în gradul I de invaliditate și reprezentanții legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat și ai minorilor încadrați în gradul I de invaliditate;

d) posesorii biletelor de tratament emise de Casa Națională de Pensii Publice și Case Teritoriale;

e) persoanele asigurate prin C.A.S. care beneficiază de servicii de tratament pe bază de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist, internate în unitățile medicale de tip sanatorial.

Autoritățile locale spun că sumele încasate din colectarea acestei taxe se vor constitui ca sursă de finanțare necesară funcționării Asociației de Management al Destinației Turistice Mangalia. Ele vor fi utilizate pentru acordarea sprijinului pentru dezvoltarea infrastructurii turistice, în scopul creșterii gradului de satisfacție al vizitatorilor în destinație, realizarea de lucrări de întreținere a destinației turistice,  gestionarea coordonată a componentelor destinației turistice Mangalia, creșterea calității și crearea de noi servicii publice destinate turiștilor.

 

Sursa foto: captură video Mangalia Media

 

Image
Image