Image

Traficant de droguri săltat de pe stradă, în județul Constanța. Ce stoc de "marfă" pregătise pentru Neversea

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa  au reținut, marți, pentru 24 de ore, un bărbat bănuit de trafic de droguri de risc și de mare risc.Acesta ar fi fpcut trafic în Constanța și Mangalia, comercializându-și marfa către clienți cu care, potrivit anchetatorilor, comunica prin aplicații criptate, pentru a-și ascunde activitatea infracțională și a împiedica identificare și tragerea sa la răspundere penală.

"Întrucât în cauză a rezultat faptul că inculpatul urmează să vândă o cantitate mare de droguri, la data de 01.07.2019, procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Constanţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța au organizat o acțiune de prindere în flagrant a acestuia. Astfel, în timp ce conducea un autoturism, pe traseul b-dul Aurel Vlaicu/ b-dul I.C. Brătianu/breteaua de legătura a A2 cu direcția Mangalia, după aproximativ 50 de metri de sensul giratoriu de la intersecția DN39 cu A2, inculpatul  a fost oprit în trafic, iar cu ocazia  controlului efectuat asupra autoturismului au fost găsite 502 comprimate de ecstasy, 472 de grame de amfetamină, 374 de grame de MDMA, 0,5 grame de ketamină și 1,4 grame de cocaină. De asemenea, cu ocazia percheziției efectuate la locuinţa inculpatului, situată pe raza municipiului Constanța,  au fost găsite şi ridicate 668,3 grame de amfetamină, 42,4 grame și 20 de comprimate de MDMA, 9,8 grame de ketamină, 79,8 grame de canabis, 2 grame de hașiș, un cântar, 2 grindere, un laptop, un telefon mobil, precum și 8.450 de lei și 160 de euro", au detaliat procurorii DIICOT

 Aceștia au mai dezvăluit că mare parte din drogurilor găsite în imobilul unde acesta locuia fără forme legale erau deja porționată "pentru a fi comercializate persoanelor interesate şi care urmau să fie prezente într-un număr foarte mare în municipiul Constanța, cu ocazia desfășurării unui festival de muzică, în perioada 04.07.2019 – 07.07.2019".

Potrivit IGPR, individul are 22 de ani și este din Mangalia.

Astăzi, bărbatul va fi prezentat Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

 Acţiunea a fost realizată cu sprijinul I.P.J. Constanța.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa foto: DIICOT

 

Image
Image