Un bărbat a furat o locomotivă din gara Medgidia și a plecat “la plimbare”

Un bărbat a furat o locomotivă din gara Medgidia și a plecat “la plimbare”
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!


Un tânăr de 20 de ani s-a urcat în cabina de conducere a unei locomotive aparținând Grup Feroviar Român și a pus-o în mișcare, în stația Medgidia. Bărbatul, care nu avea nicio legătură cu calea ferată, a fost reținut de poliție.

Incidentul care a avut loc miercuri, 10 mai, nu s-a soldat cu victime sau distrugeri, dar se putea termina dezastruos în cazul în care locomotiva ar fi intrat pe linia de circulație a unui alt tren de călători sau marfă, scrie ziare.com citând clubferoviar.ro.

Tânărul a intrat în cabina de conducere a unei locomotive remizate a GFR, a ridicat și conectat pantograful, după care a pus locomotiva în mișcare. Locomotiva a talonat două aparate de cale, ajungând pe o altă linie unde s-a oprit. Tânărul, al cărui nume nu este cunoscut, a fost reținut de Poliția TF Medgidia, relatează Club Feroviar.

Potrivit procedurilor interne, locomotiva trebuia asigurată contra pornirii, deconectată de la sursa de energie și încuiată. Surse din cadrul CFR Călători au declarat pentru site-ul amintit că locomotivele companiei nu pot fi încuiate, deoarece „niciuna nu are încuietori”.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră! 

Foto ilustrativ, ziare.com

Image