Un cunoscut procuror constănțean a ajuns la spital după ce a mâncat alimente expirate

Un cunoscut procuror constănțean a ajuns la spital după ce a mâncat alimente expirate
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

 Caz șocant în județul Constanța. Procurorul Teodor Niță, cel al cărui fiu s-a sinucis recent, a ajuns de urgență la spital, după ce a mâncat la o cherhana de pe malul mării din localitatea Vadu. Rudele au depus imediat o plângere la ANPC și mai mulți comisari s-au deplasat la restaurant. Acolo au găsit nereguli grave: pește expirat de aproape 3 ani, mâncare ținută pe jos și o mizerie de nedescris. 

Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, a declarat că echipele de control au verificat, joi, restaurantul Moessia din Vadu, după ce comisarii instituţiei au primit informaţia că un consumator a ajuns la spital după ce a mâncat la unitatea respectivă. El consumase ton, iar comisarii ANPC au precizat că peştele respectiv era expirat de câteva luni.

Comisarii ANPC au mai găsit produse alimentare şi materii prime cu termenul de valabilitate depăşit din 2019, 2020, 2021, din mai, septembrie 2022, fire electrice ieşite, fără capac sau protecţie, igienă precară, excremente de animal în zona de spălat vase, muşte în blocul alimentar, ustensile neprofesionale, coşuri gunoi fără capac, nu era respectată vecinătatea produselor alimentare,  preparatele culinare erau ţinute la temperatura camerei, în frigiderele de băuturi răcoritoare erau depozitate produse alimentare.

Potrivit realitatea.net restaurantul respectiv a fost închis temporar până la remedierea deficienţelor şi a primit o amendă de 10.000 de lei. A fost găsită peste o tonă de produse neconforme şi a fost sigilată camera de congelere cu produse expirate. Şeful ANPC a precizat că pentru cantitatea de produse neconforme va fi făcută sesizare penală.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

Foto realitatea.net.

Image
Image