Image

EXPLOZIE PETROMIDIA | Un muncitor a murit și alți cinci au fost răniți. Doi dintre ei, transferați la București

EXPLOZIE PETROMIDIA | Un muncitor a murit și alți cinci au fost răniți. Doi dintre ei, transferați la București
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Cel puțin trei muncitori au fost răniți în explozia urmată de incendiu de la Petromidia, dar, potrivit celor mai noi informații, o persoană ar fi dispărută.

 

Șeful DSU, Raed Arafat, care se află la fața locului, a anunțat că, în afară de trei persoane rănite, mai există informații despre un muncitor care a dispărut.

O persoană este rănită grav, având arsuri pe aproximativ 45% din suprafața corpului. Victima a fost preluată de un elicopter SMURD și transportată, deocamdată, pentru a fi stabilizată, la Spitalul Județean de Urgență Constanța.

O altă victimă are arsuri la nivelul feței, iar a treia a suferit un traumatism lombar.

La locul evenimentului acționează echipaje de la ISU Constanța și de la inspectoratele din Călărași, Ialomița, Tulcea și Brăila.

UPDATE

Reprezentanții ISU anunță că, în total, sunt cinci persoane rănite, una dintre ele în stare gravă, iar o a șasea persoană este în continuare dată dispărută. Răniții au între 30 și 50 de ani.

UPDATE

Muncitorul dat dispărut a fost găsit mort de echipajele de intervenție. Ar fi vorba despre un tânăr de 32 de ani care ar fi fost găsit complet carbonizat.

UPDATE

Ministrul Sănătății a oferit, vineri după-amiază, noi informații despre starea răniților: "Centrul Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății m-a informat că două victime cu arsuri în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia vor fi transferate de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța la Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca). Conform primelor evaluări de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, este vorba despre două persoane cu vârsta de aproximativ 50 de ani, o persoană cu arsuri pe 40% din suprafața corporală, grad II A/II B, și o persoană cu arsuri pe 35% din suprafața corporală, grad II A/II B.  Alte două victime au primit până acum îngrijiri în Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța pentru traumatisme, iar una a refuzat transportul la spital. Rămânem în legătură cu echipele medicale în privința stării pacienților".

Sursa foto: captura video Replica de Constanța

Image
Image