fbpx

Un spital de pe litoral cere ajutorul Ambasadei SUA, pentru construirea unui nou imobil, după ce a rămas fără un corp de clădire

Image
Image

Reprezentanţii Spitalului Municipal Mangalia au anunțat că au solicitat sprijinul autorităţilor americane, în vederea atragerii de investitori interesaţi de finanţarea unor obiective cu caracter social, pentru unitatea medicală.

Mai exact, într-o scrisoare adresată recent Ambasadei Statelor Unite ale Americii, conducerea spitalului expune situaţia cu care se confruntă la nivelul unităţii spitaliceşti din Mangalia, ca urmare a retrocedării iminente a clădirii Pavilionului A, către proprietarul de drept - Crucea Roşie din România. Astfel, deşi, imobilul a fost dat în administrare, în urma unui protocol din anul 2003, încheiat cu Primăria Mangalia, respectivul corp de clădire a făcut obiectul unui proces de retrocedare intentat municipalităţii, de către respectiva instituţie.  În urma sentinţei definitive şi irevocabile, potrivit soluţiei date de instanţă, Pavilionul A al clădirii spitalului trebuie "restituit în natură" către Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, explică Primăria Mangalia, într-un comunicat de presă.

"Incertitudinea care planează acum asupra posibilei eliberări a clădirii şi logisticii din incinta acesteia pot avea influenţe devastatoare asupra activităţii noastre cu un puternic impact social. Cu toate acestea, încercăm să găsim soluţii, fiind vorba despre Secţiile Neonatologie, Pediatrie şi Maternitate-Ginecologie, plus Blocul Operator al acestora. Spitalul ar putea avea, de la Primărie, un teren de 1.500 mp în imediata apropiere a unităţii sanitare, pentru a fi construit un nou corp de clădire, dar transferul terenului este condiţionat de existenţa unei finanţări certe. De aceea, ne-am adresat instituţiei americane să ne sprijine, mai ales că tot cu ajutorul acestora s-au realizat de-a lungul anilor, o serie de alte proiecte socio-medicale, în oraşul nostru", au declarat reprezentanţii conducerii spitalului.

Spitalul din Mangalia cu cele patru pavilioane şi cel administrativ funcționează de 46 de ani și acordă asistenţă medicală de specialitate unui număr de peste 65.000 de persoane. Numărul solicitărilor primite în mod obișnuit se triplează în perioada sezonului estival, potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții unității sanitare.

Sursa foto: mangalianews.ro

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.