fbpx

Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat miercuri seară de la Sistemul Energetic Național

Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat miercuri seară de la Sistemul Energetic Național

Image
Image

Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național în seara zilei de 28 iulie 2021, ”ca urmare a unui tranzient în sistemul energetic care a afectat partea clasică”, fără a fi afectate funcţiile de securitate nucleară ale unităţii, anunţă SN Nuclearelectrica SA., potrivit News.ro.

Un incident similar a avut loc în 10 iulie, când Nuclearelectrica anunţa deconectarea ”ca urmare a apariţiei unei disfunctionalităţi în partea clasică a unităţii, fără impact pe partea nucleară”.

”Deconectarea automată a Unităţii 2 s-a produs în condiţii de siguranţă, toate sistemele unităţii funcţionând şi răspunzând conform proiectului în astfel de situaţii. Deconectarea automată a Unităţii 2 precum şi lucrările de remediere nu au impact asupra securităţii nucleare a reactorului, personalului unităţii, populaţiei şi mediului înconjurător”, a precizat compania.  SN Nuclearelectrica SA a anunțat și că va reveni cu un comunicat de presă la momentul reconectării Unităţii 2 la SEN.

Sursă foto News.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.